Sunday, April 14, 2013

antara dua.

Assalamualaikum..

last 2 days, kawan aku cerita problem dia.
bila dia cerita tu, aku tiba2 teringat apa yang jadi kat aku 5 tahun lepas.

~5 tahun lepas....
aku tersuka dgn one of senior kiteorang
dia cute.. kecik2 je
and for sure, kalau aku suka someone memang aku bgtahu kengkawan baik aku lah en
takkan nak rahsia pulak.
kang ada yang kecik hati.
nak dijadikan cerita, tak lama lepas tu.. salah seorang kawan aku couple dgn dia.
nak tahu tak apa perasaan aku time tu?
its just hurt. very hurt to accept the truth yg kawan kau sanggup buat kau macam tu.
bknnya dia tak tahu yg aku ada hati kat abang tu

time tu memang aku sedih sangat-sangat.
aku memang bengang dgn dia.
memang putus kawan lah aku time tu.
tp alhamdulillah aku masih ada kawan2 yg still bersama sama dgn aku
yg sokong aku.

bila aku terserempak dorang berdating kat sekolah, memang aku akan mengelak.
aku ingat lagi, port aku nak menyorok adalah library.
tempat tu aku rasa paling selamat utk mengelakkan hati aku bernanah tgk dorang berdating
yelahhh en,, takkan nak berdating kat library.
mana kelassss
kalau kat kantin, jgnlah pergi after waktu kelas habis.
dah sah-sah tu port dorang berdating hari-hari.

secara rasminya dua-dua jadi musuh aku time tu.
memang nampak bodoh
and memang aku rasa bodoh buat macam tu.
tp fikir logik lah.
time tu i'm only forteen okeh?
mana blh fikir secara waras dan rasional lagi. hehe alasannnn

aku terfikir, kenapa abg tu suka kawan aku?
dorang memang sangat tak sesuai okeh.
sorang baik-baik je perangai
yg sorang lagi memang sosial habes lah
jadi, aku dapat feel yg dorang takkan couple lama

and then tak lama lepas tu, beberapa bulan je kut
aku dengar yang dorang dah clash drpd sumber-sumber yg sahih

wow! time tu memang aku terkejut
tak sangka apa yg aku rasa tu betul
tp time tu aku dah tak berapa nak syok kat abg tu dah.
ye lah bak kata omputih. life must go on. heeee~

aku suka orang lain lagi bagus
buat apa nak suka kat orang yg langsung tak peduli pasal kita kan?

aku dah terkena dua kali benda ni.
memang sakit sangat rasanya..
tapi tulah.. nak buat macam mana
bertepuk sebelah tangan tak akan berbunyi

sekarang bila fikir benda tu balik
memang sakit tu masih ada
tp kalau abg tu dah suka kawan aku, aku nak buat macam mana
itu hak dorang
perasaan orang kita tak boleh nak kawal
kalau boleh, dah lama aku suruh si eunhyuk suju suka kat aku.
hahah over pulak

~sekarang...
berbalik kepada cerita kawan aku td.
aku terdiam bila dgr cerita dia.
sedih dengar suara dia sampaikan cerita tu.
ye kawan, aku tahu kau sakit.
tp jgn risau, times will heal everything.
insyaAllah :)

just keep praying and move on okay?
someone much better will come to u sayang <3 p="">
sekarang, aku tak tahu macam mana nak kawal reaksi bila jumpa dgn kawan aku lagi sorang
we are all classmates okehhh. hari2 jumpa kut.
tak sangka betul. haihhh
macam mana nak react dpn dia esk ni? hmmm..




Friday, April 5, 2013

bila murnie tak reti-reti nak buat kerja

Assalamualaikum..

agak lama jugak aku tidak berbelog ye..
adalah dalam sebulan agaknya.
sgt sibuk dgn tutor, assignment nampaknya murnie?
tapi tak pernah siap2 pun kerja tu semua.. haihhh
okey,, tak baik mengeluh sebenarnya

Alhamdullilah.. another three weeks and i'll be free from this place called KMJ ni.
insyaAllah..
tak sabar
excited sangat-sangat!

tapi bila fikir nak hadapi final exam, jadi down sikit
byk lagi tak revise oiiii!
lecturers pulak semua dah start push kiteorang suruh study
titew jd stresssssss taww
sabar lah wahai cikgu2 sekalian
tahulah anak-anak murid mu ini tanggungjawab mereka
hehehe~~

sebenarnya tak tahu pun nak story apa time ni..
tgh blank actually otak ni skrg
rasa macam nak tidoq terus je lepas ni.
tapi...

kerja memang byk tp biasalah murnie kan.
mana pernah siapkan kerja awal-awal ;)
time-time last minute tu lah yang dia suka
kalau tak sempat, tiru kawan..

banggalah murnie?
ada perangai macam tu..?
*again...sigh*

ahhhhh.. tido lah kalau macam ni.
bosan semacam je hari ni.
apakahhhh?