Wednesday, June 27, 2012

Sebulan di KMJ

Asslamualaikum :)

hari ni 27 Jun 2012, genap sebulan aku kat KMJ ni. dan sebulan jgk lah aku meng'homesick'kan diri. hahaha
biler penat je, tak pun time stress memang aku akan menangis sbb rindu suasana rumah. and mak abah jugak. dalam sebulan ni pun, aku langsung tak blh dgr org cerita pasal mak abah,kalau tak,gerenti air mata meleleh punya. hahaha :))
gambar ni lah yang saya akan tgk bila saya rindu mak abah saya. dah jd wallpaper fon tau :)

Memang penat duk sini. rutin harian pun berulang-ulang. bgn pagi,pegi kelas, balik, basuh baju, sangkut baju kat ampaian, mlm tido pukul 12 ke atas. kadang2 je dpt tido dlm pukul 11 mcm tu. sabtu ahad je lah aku dapat merasa tido lama sikit. jadual pulak memang pack giler. kelas dari pagi smpai pukul 5 ptg. gap pun 1 jam je. paling lama 2 jam. tp jadual kelas aku terbaek sikit lah sbb rabu dgn khamis habis pukul 3.jumaat habis pukul 11 pagi :) untung tak?untung tak? untung kaaaan?

duduk dlm dewan kuliah memang terbaek lah. dah lah sejuk,kalau mengantuk memang time lecture tu jgk lah aku menidurkan diri. hadoii.. byk jugak lah kuliah yg tertinggal. tah biler tah lah nak mengcover balik :(
aku tak suka buat report lab.sgt panjang dan byk songeh. hahah tp apakan daya ku selain merungut? buat je lahh walaupun hati tidak ikhlass :P

roomates aku pun sangatlah okeyy.blh get along dgn aku and the gang.haha
memang syok lah dgn dorang.perangai semua nak menggila je lagi2 bila ada syuhada. 
memang tak boleh blah

classmates aku pun sangat lah okeyy. walaupun kiteorang ni kelas yg baru diwujudkan tp kiteorang senang mencipta keserasian.cewahh ayat. tp okeylah. kelas ni takde lah majoritinya orang johor mcm kelas aku yg lama. yang ni berbilang negeri sikit lahhh. 

kat sini memang jarang lah kiteorng tgk tv. tv memang ada,tp nak menghidupkan tv tu yang malas tu.haha yg paling terbaeknya kat sini ramai yang menghilangkan tekanan dgn melayan running man.sana sini lah aku mendengar org bercerita pasal running man. terbaikk kan? ;)



















gamba-gamba di atas adalah signboard dan banner yg ada kat KMJ.tu pun sikit je sbb aku tak habis lagi meronda kolej ni. and byk yg aku nampak tp segan nak capture sbb rasa mcm jakun je kalau tetiba mengambil gamba signboard KMJ. hahaha

sekarang ni aku rajin mencari ayat2 yang memotivasikan aku. kebanyakannya aku copy paste dari fb. sgt mendalam maksud ayat2 ni bila kita faham betul2 :)


menuntut ilmu itu fardu kifayah. menuntut ilmu itu ibadah :)
harap2 aku akan dapat menstabilkan emosi aku lepas ni. penat kut kalau hari2 nak menangis. kadang2 sampai sakit kepala dibuatnya. aku nak blaja betul2 and cuba yg terbaek utk dpt 4 rata. insya-Allah. doakan yang terbaek utk aku dan kwn2 di sini. aku nak sambung blaja ke overseas, aku nak buktikan kat mak yang kalau orang laen blh ke overseas aku pun boleh jgk. Insya-Allah :)

sudah cukup sudah.cukup sampai di sini sajaaa. hahah tetiba menyanyi pulak. pengaruh nirwana ni kuat betul lahh. sampai di sini saja lah post saya kali ini ye. berjumpa lagi laen kali yerr :D
Assalamualaikum dan selamat malam



Sunday, June 24, 2012

SINNS da best ^_^

Assalamualaikum. :)

dah lama kan aku tak update blog?rasa rinduuu giler! hee~
kali ni aku nak cerita pasal member2 aku yg paling disayangi <3
kiteorg dah kenal since sekolah agama sebenarnya tp tak rapat langsung time tu.kenal2 gitu je
lagipun dulu aku ni ada perasaan anti dak2 melawati sikit.haha
then biler dah masuk sekolah menengah pastu sama kelas pulak,kiteorg pun mulalah merapatkan diri masing2- geli je ayat XD
kiteorg siap ada nama grup lagi tau.ahaha bajet COOL lah kononnya ada grup ni kann
tapi kiteorg memang COOL punnn :P

okeyy,mari aku perkenalkan korg dgn dorang ikut pangkat dlm grup ni :D

the first one,
nur syahirah binti mohd azmi :)

yang ni paling tua dalam grup.pangkat dia NENEK. hehe
dia ada byk ayat2 best yg dia reka.semua kelakar pulak tuu
yg paling suka gelakkan dia, ipah lah.
dia ni wujud kat sekolah time kiteorg form 2 kut (tak silap aku lah)
mula2 tu dia pendiam giler tp sekarang dah KEREK dah. ahaha
budak ni masuk sekolah asrama kat nogori time form 4
kiteorg paling suka kacau dia sbb akhirnya dia akan ckp ABAIKAN LAH
dia tersgt lah putih.jadi kiteorg bg gelaran ALBINO kat dia. dia ni tah lah, mcm pelik pulak aku rasa. hahaha
dia still single and available.jd sesape yg nak berkenalan lebih lanjut dgn dia silalah cari dia di fb ye!
moga2 cepatlah kiteorang dpt ATUK. :)

the second one,
nadhirah binti muhd fithri :)

yang ni pulak kedua tua.pangkat dia KAK LONG hee~
dia yg paling hot dalam grup kiteorang (selain drpd aku lahh.hahah)
walaupun selalu tidur dalam kelas,tapi dia top scorer tau. 
dont play play aaa
dia je still setia dgn aku kat lembah. :(
dia suka merengek biler kiteorang ejek or kacau dia. 
dan mcm biasa,pembulinya masih ipah :)
dia still single but not available kut..hahah entah lah. tanya dia sendiri lah :P
mintak2 ada lah calon. nak jgk merasa ada BANG LONG (:

the third one,
syahira binti omar :)

yang ni pulak KAK CIK. dah kena sgt lah dgn nama panggilan dia ~ KECIK
hmmm..badan budak ni sgt2 lah kepeng. jauh beza lah dgn saiz badan aku. haha
dia dpt gelaran kecik tu drpd cikgu fauzi. dari form one sampailah sekarang,nama tu still kiteorang guna kat dia. 
budak ni anak bongsu,dia teringin sangat nak rasa ada adik so jadi lah dia kakak kpd ipah dlm grup ni :D
dia agak lesbo.hahaha suka jadi pakwe aku
dia pun pindah sekolah kat nogori time form 4.masuk mrsm serting ^^
selalu contact aku cerita hal2 skandal dia kat sanaaa.
dia ni pun hot jugak tauu.tak terkira lah berapa byk nama lelaki yg dia cerita kat aku :P
macam nad jugak,still single but not available.
byk calon dah beratur tunggu giliran kan kecik? :)) 


the last one, 
'iffah syahirah binti adli :)

paling bongsu dalam grup.dia ADIK kiteorang! (:
dia anak sulung dalam family dia so kiteorang kasi chance lah dia rasa jadi yg bongsu dlm grup ni
perangai budak ni giler2. minat otromen dgn spongebob
tak pecaye?usharr lah fb diaa. hahaha
pembuli dalam grup ni.kalau boleh,semua orang dia nak bahankan. 
tapi dia lah penyeri hidup kiteorang. hahah bangga tak ipah? aku puji kau ni.. XD
form 4 dia masuk mrsm alor gajah. pastu family dia pulak pindah ke bangi.

aku tak tahu lah kenapa aku post pasal korang.tp bg aku ni salah satu platform utk aku bgtahu the whole world yg korang member terbaik yang aku penah ada. yeahhh sometimes kita gaduh, tapi itu yang buat hubungan kita jdi lebih rapat sbb kita akan cuba memahami satu sama lain dgn lebih baik. Aku takkan lupa semua kenangan kita bersama. chewahhh. :)

gambar terakhir kita berlima sblm semua sambung blaja (:


aku sayang korang  <3
i love u
saranghae
mahal kita
wo ai ni
aishiteru

i wish all the best for all of us in this world and hereafter. BEST FRIENDS FOREVER TILL JANNAH. InsyaAllah :))




Buat SINNS : aku tahu post ni mungkin akan buat korang rasa geli.tapi ada aku kesah?hahah aku memang tak blh nak luahkan apa yang aku rasa secara berdepan. rasa AWKWARD sangat. jadi blogging is the best way lah aku rasa :))

ps:// next post aku nak story pasal KMJ.hahah tunggu jangan tak tunggu :P