Friday, July 30, 2010

Jumaat 300710

emm..ari nie ade ceramah ustaz dr Madinah kalo x silap aku..
aku punye lah semangat nak dengar..
ye lah kan..penceramah dr luar negara dtg SMKLK
bknnye senang ooo..
tp yg bengangnye ape objektif utama ceramah tu aku x dpt langsung..
mane x nye..adelah perempuan2 yg x reti langsung nak duduk diam..
asyik BERCAKAP je..haihhhhh
aku lah yg kene ke hulu ke hilir suruh dorg diam..
langsung x blh fokus kat ceramah tu....
BENGANG gler rasenye..
memang lah bkn sume yg buat bising en
tp yg sebahagian yg buat bising tu lah yg menyakitkan hati aku
dah suh diam bnyk kali pon x reti2 nak diam jgk..
sape yg x sakit hati kan?
xtau lah pulak kan kalo korg x phm bahasa melayu yg aku gunekan tu..
nak aku ckp bahase ape pulak dgn korg kan?!
kalo x nak dgr pon ceramah tu..diam je lah kan..
appreciate lah org tu..dah lah die dtg dr jauh.
buta pulak tu..
penat2 die bg ceramah kat depan..
yg korg pon menyibuk jgk nak memenatkan diri berceramah kat belakang tu apahal?
aku rase lg elok kalo mate korg tu bg kat die..
biar PADAN MUKE korg..
baru tahu rase hidup dlm KEGELAPAN..
at least kalo bg die,die gune utk kebaikan..
korg?pikir2kan lah sendiri..
korg ingt korg dah HEBAT sgt ke?
BLAHHH LAAAA WEH...

haha..post ini utk sesiape yg terase die slalu memekak kat tapak perhimpunan je.
aku dah x tau nak buat ape lg dah kat korg..
moga2 HIDAYAH ALLAH sampai kat korg..
n korng INSAF lah lepas ni.
INSYAALLAH., :))

anddd aku akan ingt pesanan cegu fauzi n amalina ni
org yg membuat kebaikan atau perkara yg betul memang akan dibenci oleh mereka yg membuat keburukan tersebut (ayat lbh kurng lah.. ^_^)
lepas ni,LANTAK korg lah korg nak benci aku ke ape ke aku dah x kesah..
sbb aku cume jlnkan tugas aku n buat bende btul..
korg benci aku pon,aku PEDULI ape..?
bknnye aku x blh hidup kalo mcm tu..
haha..betul tak?

Monday, July 12, 2010

owhhh..sweet gler! :))


gheee..lepas dah lepaskan geram..
lyn pulak super junior
hilang semua rase marah!
haha
aduh,SIWON comel gler! :))
em..tak tak
SUMER comel!!!
haha
GEDIK jugak aku ni kdg kdg ;))

Hari yg Paling 'Best'

tajuk pon best kan?
mesti korg nak tau ape yg 'best'nye sgt hari ni kan?
x pyh lah tau..haha
biar lah budak2 klas aku je yg tau
tp..yg penting x psl2 je aku menangis dlm kelas td sbb die
arghhhhh!selenge je rase
well,selamat hari ni aku x puase
kalo x,membazir je pahala puase aku tuh
semue org nak cari psl dgn aku hari ni..
x ke SENGAL namenye?

aduhh,first time post blog dah nak maki org je rase..
ye ye je ingt x nak tmbah dose..
tp keadaan memakse..
nak buat mcm mane kan? haha

x pelah..
buat mase ni sabar je lah dulu
ari nie ari die (walaupun ari ni ari isnin)
ari len ari aku pulak...
btul x?

lagi satu,esk kene buat public speaking..
nak ckp ape pon aku x tgk..
tah2 esk aku terpacak je kat dpn org
x keluar suare
haha
memalukan diri btul..
emmm...
xpe2..cube buat dulu
chaiyok2 murnie!
FIGTHING!

daripada lubuk hati : Naziera Murnie Suhaimi